Come flOw with me, let's flOw, let's flOw away!

'Een hands on? Met de PS3? Terwijl we nog een dik jaar moeten wachten op de PS3 (in Europa)?' Nee nee nee. Rustig maar. Bewaar je jaloezie want ik heb niet de PS3 mogen aanschouwen of betasten wat dat betreft. 'Maar dit is toch de hands on met flOw, het spelletje voor de PS3 die je kan bemachtigen via de online service?' Ja en Nee. Ik zal het even uitleggen;

FlOw is zoals de meeste niet weten een flash spelletje gecreëerd door Jenova Chen, de maker van een met award bekroond puzzel spelletje genaamd Cloud. Van het flash spelletje flOw, wat je overigens ook zelf uitgebreid kan spelen op de officiële site, word een versie gemaakt voor de PS3. Het is nog niet bekend of het een vervolg zal worden van het origineel of een rechtstreekse port. Daarnaast is ook de prijs nog niet bekend. Enkel de besturing, die natuurlijk volledig gebruikmaakt van de motion tilt, en wat screenshots;Maar laten we beginnen met de hands on die dus van de originele flash versie is. FlOw is een spel dat je het best kan vergelijken met Electroplankton voor de Nintendo DS. In flOw heb je de controle over een schepsel wat nog het meest lijkt op een klein water organisme. Je bevind telkens in een laag van de oceaan en doormiddel van het absorberen van bepaalde andere kleine water beestjes kun je dieper de oceaan in duiken of juist wat meer omhoog gaan.

Het doel is eigenlijk heel simpel gezegd om te leven en te evolueren. In flOw kom je verschillende amfibieën tegen. Kleintjes die je kunt eten om te groeien, andere weer om te evolueren en weer andere zijn gevaarlijk. Zolang ze je niet zien zijn ze wit, maar kijk uit want als ze oranje zijn betekend het dat ze je proberen aan te vallen. En zij eten dan lichaam delen op die jij hebt verkregen door middel van die kleinere amfibieën. Gelukkig hebben deze gevaarlijke grotere organismen ook zwakte punten op hun lichaam die je kunt absorberen en vervolgens op die manier 'verslaat'.

Elke actie wordt vergezeld door een zweverige melodie die mij weer erg doen denken aan Electroplankton. Het spel is zeer goed op gebouwd, zonder echte doelstellingen kan je vrolijk in het rond zwemmen en doen wat je wild. Hoe dieper je gaat hoe gevaarlijker het wordt en hoe meer het begint aan te voelen als een uitgebreid spel met vijanden en de hele zooi.
Als ik hetgeen wat ik op de screenshots van de PS3 versie zie vergelijk met de dingen die ik ben tegen gekomen in de flash game, lijkt het erop dat de PS3 versie toch wat meer diepgang krijgt. Maar aan de andere kant kan het ook zijn dat ik gewoon nog even letterlijk en figuurlijk dieper in het spel moet duiken.

Uiteindelijke verwachtingen;
Een Electroplankton maar dan met een doel, verandering en diep gang.
Het spel is erg leuk uitgewerkt, kunstzinnig maar toch vermaakzaam. Het is gewoon geweldig om langzaam die wereld te ontdekken en te evolueren.
Zeer benieuwd naar de PS3 versie en hoe de controls daarop werken. Maar tot die tijd kunnen we genieten van de originele flash game.

(Dit spel vroeg overigens gewoon om een wallpaper dus die valt ook hier te vinden)

1 Responses to “Come flOw with me, let's flOw, let's flOw away!”

 1. # Anonymous Anonymous

  call internet pc phone
  Hi, great blog by the way - didn't think you'd mind me posting this anonymously - as you do allow anonymous posts ;-).

  Anyone tried this Skype program yet for free telephone calls over the internet? A guy at work uses it all the time and because he signed all his friends and relatives up he saves a fortune on his calls. Might be worth a go.

  Good luck with the blog


  .  

Post a Comment© 2006 Calculator! aka GEEK! | Blogger Templates by GeckoandFly.
http://www.keithandthegirl.com